dimecres, 20 de juny del 2012

Recuperació del bloc.

Tal i com es va informar a principis de Gener, en aquest bloc i mancaven una sèrie d'entrades, claus per permetre avaluar, com a eina d'aprenentatge del mòdul, el contingut bàsic de l'assignatura. La informació sobre la que cal recercar, analitzar i escriure per dita recuperació, integra les següents temàtiques:

. Teories d'aprenentatge i TIC. Faltaven per descriure algunes teories com el conductisme o l'aprenentatge cognitiu i relacionar-ho amb les TIC i el seu aprenentatge.

. L'Entorn Personal d'Aprenentatge o PLE com a enfocament educatiu. Fer-ho de nou tenint en compte l'entrada on s'explicava el concepte i els nous recursos que s'han anat actualitzant.

. Sharisme. Incloure aquest terme i relacionar-ho amb el aprenentatge col·laboratiu, l'aprenentatge significatiu o un altre aprenentatge, i amb altres recursos de la xarxa.

. L'Impacte social de les TIC a les escoles. De quina manera crec que la inserció de les TIC a les escoles pot contribuir a la innovació educativa, com a adequació a les característiques actuals de la societat.

. Els mitjans de comunicació i l'educació. Reflexionar sobre la diferència entre "Educar en l'ús dels mitjans de la comunicació" i "Utilitzar els mitjans de comunicació per educar".

. El treball col·laboratiu. Establir les eines i recursos que el faciliten, els avantatges i inconvenients, i relacionar-ho amb el treball en grup.

. Les comunitats virtuals d'aprenentatge i l'aprenentatge al llarg de la vida. Definició del terme i anàlisis de perquè hem fracassat al construir un per la classe.

. Reorganització dels recursos i eines TIC i multimèdia per a l'aprenentatge. Incloure-ho en un apartat de comunitat d'eines i recursos per l'aprenentatge.

2 comentaris:

  1. Fantàstic! Doncs té una pinta estupenda Xavi. Gràcies per compartir la informació.

    Salutacions. Educació i les TIC.

    ResponElimina
  2. Gràcies, d'aquí poc estarà acabat!!

    ResponElimina