diumenge, 24 de juny del 2012

Sharisme

Tot i que al llarg del blog, hem anat parlant sobre diferents conceptes relacionats i que s'engloben amb el Sharisme (De fet hem vist molts recursos que s'integren, fins i tot conceptes molt similars, com el connectivisme) el cert es que no hi vaig deixar una definició clara ni un anàlisis sobre aquest terme.

Creat a l'era de les tecnologies i la informació, té una gran relació amb Internet. Es tracta d'un concepte creat per Isaac Mao, empresari i escriptor, que defensa el terme com un paradigma social centrat en la creativitat i la col·laboració. Vol començar a compartir (share) i a formar informació entre tots. Defensa les xarxes socials, el programari lliure... totes aquells recursos que serveixen per compartir i intercanviar informació.

Hem vist moltes eines favorables al sharisme col·laboratiu en aquest blog. Algunes com: Wikipedia, Google Docs, Facebook, Twitter, i el propi Blogger. Ens permeten obtenir informació d'altres persones i compartir la nostra pròpia font, sent de molta utilitat per aquelles persones que ho desitgin i estiguin conectades a la xarxa.

Es relacionable amb l'aprenentatge cooperatiu, on podem aprendre dels altres i de la seva informació, alhora que els altres també reben les nostres aportacions, i entre tots acabem formant la construcció conjunta d'un terme concret i un aprenentatge de qualitat.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada