dimecres, 30 de desembre del 2009

Webquest

Que és una Webquest? Una WebQuest és una proposta didàctica de recerca guiada, que utilitza principalment recursos d’Internet. Té en compte el desenvolupament de les competències bàsiques, contempla el treball cooperatiu i la responsabilitat individual, prioritza la construcció del coneixement mitjançant la transformació de la informació en la creació d’un producte i conté una avaluació directa del procés i dels resultats.

Un grup de persones treball cooperativament per trobar una resposta a un problema o una qüestió plantejada. El meu exemple de webquest seria esbrinar com va morir la Marilyn Monroe. Un dubte universal, (Crec que les WebQuest només es refereixen a temes poc tractats, però em permet incloure aquest) en el qual si trobéssim la resposta aportaríem més informació al tema, és la principal diferència d'una webquest.
Un grup de persones treballaria conjuntament recollint documents i realitzant entrevistes fins a trobar la resposta. Seria un treball d'investigació més que anàlisis, i reconeguem-ho, si ho esbrinéssim trionfaríem.

M'ha semblat una proposta interessant les WebQuest. aporten informació de temes desconeguts que fa enriquir la cultura universalment i que si està plantejada dins de l'àmbit de telecomunicacions i Internet pot donar a l'abast informació privilegiada per a molts sectors. També he trobat molt important el punt d'avaluar seriosament el treball realitzat, el fet de fer una bona avaluació ens permetra calcular el valor d'aquella investigació i serà fonamental per la modificació o l'acceptació final d'aquesta.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada