dimecres, 19 de maig del 2010

COMENTARI D'UNA NOTÍCIA D'ACTUALITAT



Aquesta entrada consisteix a fer un comentari sobre una notícia entre el febrer i el juny, que tingui a veure amb l'ús de les tecnologies a la societat o a l'escola d'avui dia.

La notícia és la següent: "Las universidades españolas desarrollan escáneres corporales para los aeropuertos."

Un total de 130 investigadors de diverses universitats del país participen amb un programa anomenat Consolider Ingenio per al disseny d'escàners corporals que en un futur s'utilitzaran als aeroports sense fer mal a l'ambient corporal de la persona sotmesa a aquest escàner. Han calculat un pressupost de 240.000 euros.

Es tracta d'una investigació vinculada a la radioastronomia i la radiofreqüència que permet penetrar dins d'objectes sense fer mal a la salut del que se sotmet a la prova.

L'enllaç d'aquesta notícia és aquest: http://www.lavanguardia.es/internet-y-tecnologia/noticias/20100518/53928569433/las-universidades-espanolas-desarrollan-escaneres-corporales-para-los-aeropuertos-madrid.html

He escollit aquesta notícia perquè relaciona l'educació i la tecnologia de diferent manera a la que estem acostumats a llegir. Normalment sentim notícies en que les tecnologies s'adopten de les escoles com per exemple, l'entrada dels ordinadors a l'E.S.O en moltes escoles substituint els llibres de text, però en aquest cas és l'educació (Les Universitats) la que participa en un projecte tecnològic i no les tecnologies en un projecte educatiu.

En aquest cas, l'estudi de les universitats espanyoles han creat un projecte que pot ser molt útil en el futur del funcionaments dels aeroports o d'altres camps, com deia la notícia, "La nota señala que el uso de esta tecnología permitirá otras aplicaciones como estudiar la composición atmosférica mediante una señal lanzada hacia una nube." Així doncs es tracta d'un avenç tecnològic relacionat amb l'educació important.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada